Bogdan Dumitrache, cel mai bun actor la Festivalul de film San Sebastian

Juriul Festivalului de Film de la San Sebastian i-a acordat lui Bogdan Dumitrache premiul categoriei „cel mai bun actor” pentru rolul din pelicula „Pororoca”, regizată de Constantin Popescu.

Filmul prezintă drama unui cuplu, Tudor şi Cristina, a cărui fiică dispare în mod inexplicabil într-un parc.

Din distribuţie mai fac parte Iulia Lumânare, Constantin Dogioiu, Ştefan Răuş şi Adela Mărghidan.

În discursul de mulţumire, Bogdan Dumitrache le-a dedicat trofeul fetelor sale.

Născut la 2 mai 1977, Bogdan Dumitrache a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1999, la clasa lui Mircea Albulescu, debutând în teatru pe scena Nottara, în 2000.

Pe marele ecran, a jucat, între altele, în „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), de Cristi Puiu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006), de Cătălin Mitulescu, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), de Adrian Sitaru, care i-a adus trofeul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Locarno, şi „Poziţia copilului” (2013), de Călin Peter Netzer, peliculă premiată cu Ursul de Aur.

În 2017, Bogdan Dumitrache a putut fi văzut în „Mariţa”, lungmetrajul de debut al lui Cristi Iftime, care a primit Marele Premiu al Juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS