Suspiciuni de manipulare a emisiilor poluante la BMW

Procurorii germani au anunţat marţi că au efectuat percheziţii la sediul din Munchen al constructorului auto german BMW, precum şi la o uzină BMW din Austria în cadrul unei anchete cu privire la posibila utilizare a unor programe software capabile să manipuleze emisiile poluante, informează Reuters, citat de Agerpres.

Separat, BMW a confirmat aceste percheziţii precizând că procurării au fost interesaţi de existenţa unor programe software “integrate în mod eronat” în aproximativ 11.400 de exemplare BMW seria 7 şi BMW M550 echipate cu motoare diesel.

Constructorul auto german a reamintit că în luna februarie a rechemat la service un număr de 11.700 vehicule pentru a rezolva o problemă la sistemul software care gestionează motoarele, după ce a descoperit că un program greşit a fost instalat pe aceste vehicule.

În 2015, a fost descoperit un amplu program de manipulare a emisiilor poluante la constructorul auto german Volkswagen care a afectat aproximativ 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel. Între timp şi alţi constructori auto sunt bănuiţi că au manipulat emisiile poluante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS