Biziday, aplicația care te ferește de știri false

Așteptam momentul ăsta de când Moise Guran ne-a anunțat că se lasă de TV și se apucă să construiască o aplicație pentru mobil.

Biziday a ieșit din ”fabrică” în urmă cu câteva zile și a atras sute de comentarii.  Aplicația Biziday aatras și zeci de mii de descărcări chiar din prima zi.

În primul și în primul rând, aplicația lui Moise Guran este un agregator de știri care livrează informație importantă, proaspătă și, neapărat, verificată. Asta e chiar definiția unui jurnalist în orice manual de specialitate.

Practic, în momentul în care intrii în aplicație ți se afișează o listă cu cele mai recente știri în care poți să citești lead-ul (ideea principală a ștrii) și să decizi dacă vrei să citești mai mult. În cazul în care vrei să aprofundezi, cu o atingere de ecran aplicația te trimite în pagina publicației care a dat știrea, cu mențiunea că toate publicațiile sunt surse de încredere.

Aplicația Biziday vine cu o serie de notificări, majoritatea silențioase, astfel încât utilizatorul, interesat de ce se întâmplă, nu pierde nicio informație.

aplicatia-biziday-android-gadget-ro_

Alerta de cutremur

Cea mai importantă și interesantă funcție a aplicației Biziday este alerta de cutremur.

Moise Guran a făcut un parteneriat cu Institutul Național pentru Fizica Pământului prin care utilizatorii aplicației sunt avertizați atunci când există o alertă de cutremur. Astfel, în cazul unui seism, e posibil să știți cu vreo 20 de secunde înainte, timp în care să vă asigurați că ajungeți în siguranță într-un loc safe.

Download gratuit aplicația Biziday

Download aplicația Biziday pentru Android
Download aplicația Biziday pentru iOS