Aplicația Biziday a lui Moise Guran, zeci de mii de descărcări în prima zi

Lansată în urmă cu mai puțin de 48 de ore, aplicația de știri Biziday are deja, până în acest moment, 50.000 de descărcări.

Aplicația Biziday este disponibilă pe App Store și pe Google Play începând de joi dimineață.

Moise Guran a explicat pe blogul său de ce a luat decizia de a lansa o astfel de aplicație, cu ce se diferențiază de altele, ce conține și ce face ea.

„Firesc, tinerii s-au îndepărtat de televizor, un instrument toxic și periculos, în mâna unor potențați ce manipulează o generație captivă în timp.

Următorul aliniament solid este așadar generația care nu mai folosește televizorul, cel puțin nu pentru știri, dar care folosește intens telefonul mobil, îl poartă permanent, peste tot, riscând să-l facă și pe acela un instrument pentru aceiași rechini”, a scris Moise Guran pe blogul biziday.ro.

„E un agregator special, aduce titluri sintetice, din care înțelegi toată știrea, fără a mai fi nevoit să o deschizi dacă nu te interesează.

Ăsta e primul lucru diferit. Nu ne interesează traficul, n-avem ce face cu el și, oricum, dacă dai click, linkul nu te duce către siteul Biziday, ci către siteul care a generat știrea”, a continuat Moise Guran.

În același text, Moise Guran a explicat și unul dintre cele mai importante puncte ale aplicației, Alerta de Cutremur.

„De principiu este o alertă timpurie, activată automat de receptorii din Zona Vrancea ai INFP. Zic de principiu, pentru că n-am avut cum să o testăm pe un cutremur real.

Ceea ce am vrut să obținem este un interval de câteva secunde, din momentul declanșării Alertei și până veți simți unda de șoc. Aceasta din urmă ajunge cam în 30 de secunde.

Deci, caietul nostru de sarcini a fost să vă facem rost de vreo 20 de secunde, dar și să vă învățăm cum să le folosiți”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS