BioRing, inelul care îți monitorizează starea de sănătate până la detaliu (VIDEO)

BioRing este un inel inteligent care conține o baterie miniaturală, curbată, două motorașe de vibrație, un senzor optic cu led, un accelerometru pe 3 axe, un procesor de computer și un senzor de bio-impedanță. Cu ajutorul acestui senzor poate fi măsurată cantitatea de calorii pe care o înghiți într-o zi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Principiul este următorul: În general, ce mâncăm este alcătuit din carbohidrați, grăsimi și proteine. Carbohidrații sunt descompuși în glucoză, care e transportată în sânge cu ajutorul insulinei. Când glucoza este absorbită de celule, nivelul glucozei crește, dar, în același timp, cel al apei din celule scade.

Practic, sensorul de bio impedanță măsoară aceste schimbări de concentrație în fluidele din organism trimițând permanent semnale electrice la frecvență joasă și înaltă și citind variația de rezistență electrică a țesuturilor.

De asemenea, sensorul măsoară cât timp nivelul de glucoză este ridicat și cât timp îi trebuie să scadă la niveluri normale, și ia în considerare faptul că grăsimile și proteinele au tendința să coboare curba glucozei, să o aplatizeze.

Datele sunt transmise prin bluetooth unei aplicații instalate pe telefon, care te anunță dacă ai mâncat prea mult, dacă trebuie să mai exersezi, cât ai dormit, dacă ești deshidratat sau nu, cât de stresat ești, cum stai cu pulsul, câți pași ai făcut.

Interesant este că datele sunt personalizate, profilul creat reflectă starea ta de sănătate, pentru că-ți măsoară datele tale.

E un gadget făcut de suedezi care ar urma să fie livrat la sfârșitul anului.