Bilanț revizuit în Italia: 267 de morți și peste 400 de răniți

Bilanț revizuit în Italia: 267 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite, anunță Protecția Civilă. Între aceștia, sunt și 6 români care și-au pierdut viața.

Până acum, au fost peste 900 de replici ale seismului de miercuri, scrie La Repubblica. Cea mai recentă în această dimineață, cu magnitudinea de 4,7. Epicentrul a fost localizat la 10 kilometri adâncime. Deocamdată nu este clar dacă vibraţiile au produs noi pagube, în condiţiile în care clădirile rămase în picioare în zonă sunt extrem de fragile. Noaptea trecută, pământul s-a cutremurat de peste 40 de ori în centrul Italiei.

Aseară, Guvernul Renzi a declarat stare de urgenţă în regiunile afectate şi a deblocat 50 de milioane de euro pentru reconstrucţie. De asemenea, autorităţile au anunţat un nou plan de consolidare anti-seismică.

Operațiunile de căutare continuă și astăzi, dar șansele de a mai găsi supraviețuitori scad de la o oră la alta. Portecția Civilă a revizuit bilanțul în această dimineață: 267 de persoane au murit și peste 400 au fost rănite. Între aceștia, și șase români.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS