Confidenţialitate

Bilanț DSU: Localități din 5 județe, afectate de inundații în ultimele 24 de ore

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, luni dimineață, că 7 localități din 5 județe (Alba, Cluj, Dolj, Hunedoara și Timiș) au fost afectate de inundații în ultimele 24 de ore.

Potrivit bilanțului DSU, s-a intervenit pentru evacuarea apei din o curte, un subsol, pentru degajarea a 80 copaci de pe carosabil și a 8 elemente de construcție, fiind avariate 19 autoturisme.

De asemenea, în municipiul Cluj-Napoca pe timpul manifestărilor fenomenelor meteorologice au fost rănite 2 persoane ce au necesitat îngrijiri medicale și transport la spital.

Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:

1. Județul Alba
– în loc. Blaj s-a intervenit pentru evacuarea apei din un subsol de bloc.

2. Județul Cluj
– în loc. Cluj-Napoca, se intervine pentru degajarea a 72 copaci, 6 elemente de construcție (1 acoperiș la o instituție de învățământ), fiind avariate 15 autoturisme și mai mulți stâlpi de electricitate.
Pe timpul manifestarilor fenomenelor meteorologice au fost rănite ușor 2 persoane care au necesitat îngrijiri medicale și au fost transportate la spital.

3. Județul Dolj
– în loc. Craiova, s-a intervenit pentru degajarea unui element construcție și al unui copac căzut pe carosabil.

4. Județul Hunedoara
– în loc. Geoagiu s-a intervenit pentru evacuarea apei din o curte.

5. Județul Timiș
– în loc. Lugoj s-a intervenit pentru degajarea a 4 copaci și a unui element de construcție fiind avariate 4 autoturisme;
– în loc. Lovrin, s-a intervenit pentru degajarea *unui* copac căzut pe carosabil;
– în loc. Grabaț, s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil.

La momentul raportării, sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localități din județul Cluj, adaugă DSU.

Totodată, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în zilele anterioare, s-a mai intervenit în 5 localități din județul Alba, pentru evacuarea apei și înlăturarea aluviunilor din 22 case, 22 curți, 2 instituții de învățământ și un operator economic, iar în loc. Dăroaia, com. Roșia Montană, 47 persoane rămân cazate temporar la Căminul Cultural din loc. Roșia Montană.

Circulația rutieră pe DN 74 A se desfășoară pe ambele sensuri cu restricție de tonaj de 7,5 t din motive de siguranță.