Confidenţialitate

Biden: I-am spus lui Putin, înainte să invadeze Ucraina, că NATO va deveni mai puternic ca niciodată. Nu s-a așteptat la asta | VIDEO

Joe Biden a vorbit joi într-o conferință de presă din cadrul Summitului NATO de la Madrid despre principalele teme de discuție abordare în cadrul întâlnirii de două zile cu liderii lumii. Președintele Statelor Unite ale Americii a subliniat că Summitul NATO din 2022 este unul istoric.

„Acest summit a fost despre întărirea relației noastre cu aliații pentru a face față provocărilor și amenințărilor cu care ne vom confrunta în viitor”, a spus Joe Biden.

„Vladimir Putin a crezut că ne va distruge Alianța, dar nu a câștigat. Finlanda și Suedia sunt mai aproape ca niciodată de a ni se alătura. Suntem mai puternici ca niciodată și mai uniți ca niciodată. Un aspect la care Putin nu s-a așteptat atunci când a pornit războiul în Ucraina”, a adăugat Joe Biden.

„Înainte ca Putin să invadeze Ucraina i-am spus că NATO se va întări și va deveni mai puternică”, a subliniat președintele SUA.

Sursa foto: NATO

Citește și: Joe Biden, la Summitul NATO de la Madrid: Este un Summit istoric, despre întărirea relațiilor cu aliații și despre invitarea Finlandei și Suediei alături de noi | VIDEO