Confidenţialitate

NASA investește 100 de mii de dolari în cercetarea OZN-urilor | AUDIO

Ce sunt OZN-urile? Este întrebarea la care NASA vrea să obțină răspunsuri concrete. Agenția Spațială americană anunță că va lansa o investigație amplă prin care să adune informații despre obiectele zburătoare neidentificate.

După tentativele serviciilor de informaţii americane şi apoi ale Pentagonului, a venit rândul agenţiei spaţiale NASA să investigheze existenţa OZN-urilor. Agenția spațială a subliniat un aspect important încă de la îneput: nu există nicio dovadă că aceste fenomene au o origine extraterestră.

Importanţa acestui subiect nu poate fi contestată. Priveşte atât securitatea naţională, cât şi cea a traficului aerian, au argumentat experții.

„Procesul științific este valabil pentru a aborda toate problem inclusive acesta. Dacă cineva mi-ar cere o dovadă clară a vieţii inteligente în vreunul dintre aceste fenomene, aş da un răspuns acceptabil pentru un om de ştiinţă, şi anume că nu ştiu”, a spus Thomas Zurbuchen – administrator asociat NASA.

Acesta a mai spus că: „Au existat numeroase cazuri în care ceva ce părea aproape magic s-a dovedit a fi un nou efect ştiinţific”.

Studiul, care are un buget alocat de aproximativ 100 de mii dolari, va fi realizat de omanei de știință și experți în aeronautică. Va începe în toamnă și se va întinde pe parcursul a două luni.

Potrivit Pentagonului, în ultimii 20 de ani a crescut numărul obiectelor neidentificate a căror prezenţă pe cer a fost raportată.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Un “număr tot mai mare” de obiecte neidentificate pe cer, semnalează Pentagonul | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.