Confidenţialitate

Bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate în tren ca bagaj de mână

Bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate în tren atât la clasa întâi, cât şi la clasa a doua, ca bagaj de mână, fără taxe suplimentare. Anunțul a fost făcut de CFR călători. În schimb, bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu.

Trenurile în care pot fi transportate bicicletele nedemontabile sunt semnalate printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren.

Biletul pentru o bicicletă nedemontabilă costă 15 lei şi poate fi achitat online sau de la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători.

În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore înainte, astfel încât să se poată lua măsuri pentru organizarea transportului .

Dacă, însă, trenul este aproape plin, personalul poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceștia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.

  • Liliana Nicolae