Confidenţialitate

Benzile pentru bagaje de la terminalul ,,Sosiri” al Aeroportului Henri Coandă vor fi modernizate. Până atunci, timpii de așteptare ar putea crește

A început modernizarea benzilor pentru bagaje de la terminalul ,,Sosiri” al Aeroportului Henri Coandă. Benzile noi costă 15 milioane de lei și vor permite reducerea timpului de așteptare la preluarea bagajelor. Compania Aeroporturi București atenționează că, desi lucrările sunt făcute în extra-sezon,  vor fi momente în care timpul de așteptare la preluarea bagajelor va crește.

Într-o primă etapă vor fi modernizate patru din cele șase benzi de la Sosiri.

Potrivit companiei Aeroporturi București, lucrările vor dura cinci luni și jumătate. Primele înlocuite vor fi benzile 3 și 4, ulterior urmând să fie înlocuite, pe rând, și celelalte două (ambele aflate la etaj).

Din acest motiv, capacitatea de procesare va fi redusă temporar iar în anumite perioade, compania avertizează că se pot produce aglomerări iar pasagerii pot aștepta până la o oră preluarea bagajelor de cală.

Trei din cele șase benzi de la Sosiri sunt în funcțiune din 2003 si trebuie înlocuite.

„La finalul lucrărilor, estimat la jumătatea lunii februarie 2023 și după o investiție de 3,2 milioane de euro, pasagerii vor beneficia de un sistem modern, silențios și cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea timpului de așteptare,” promite CNAB.

Citește și: Blue Air nu reia zborurile decât pe 10 octombrie. Compania invocă lipsa banilor pentru combustibil | AUDIO