Confidenţialitate

Belarus: Ministerul Apărării neagă exploziile din apropierea aerodromului militar de lângă frontiera cu Ucraina | AUDIO

Ministerul Apărării din Belarus dezminte informațiile potrivit cărora în apropierea unui aerodrom militar de lângă frontiera cu Ucraina ar fi avut loc explozii. Anterior, un canal de Telegram belarus, specializat în monitorizarea războiului din Ucraina, anunţase că „cel puţin opt explozii” au avut loc în zona aerodromului folosit frecvent de avioane ruseşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noaptea trecută s-au auzit mai multe explozii pe aerodomul Zyabrovka, în regiunea Gomel din Belarus, unde sunt dislocate mijloace de luptă rusești, a anunțat Grupul Gayun – care monitorizeaza evenimentele militare, fiind format din militanți belaruși anti-Lukașenko.

Svetlana Tihanovskaia a declarat că a auzit cel puțin 8 explozii în jurul orei 01:00

De asemenea, un consilier al Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus, a declarat că a auzit „cel puțin opt explozii” în jurul orei 01:00 noaptea în apropiere de aerodrom, la granița cu Ucraina. Avioane militare ruse sunt staţionate adesea pe acest aerodrom.

Ministerul Apărării din Belarus: În perioada în care s-au auzit exploziile urmau să aibă loc exerciții militare

Ministerul Apărării din Belarus susține că în perioada în care s-au auzit exploziile urmau să aiba loc exerciții militare. Ministerul a confirmat că a avut loc un incident, dar a precizat că un motor al unei aeronave a luat foc.

„Incendiul a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit”, subliniază Ministerul într-un comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reuniune ONU după atacurile asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Organizația vrea să trimită experți pentru a face verificări