Confidenţialitate

Alte două nave cu peste 11.000 de tone de cereale au plecat azi din Ucraina | AUDIO

Transportul de cereale din Ucraina pe cale maritimă continuă. Încă două nave au plecat astăzi din porturile de la Marea Neagră din țara vecină. Acestea trasportă boabe de soia și porumb. Până acum – de la semnarea acordului între Ucraina, Rusia, Turcia și ONU – 10 nave cu cereale au plecat din porturile ucrainene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nava Sacura și Arizona au plecat din Ucraina

Nava Sacura care transportă 11.000 de tone de boabe de soia a părăsit portul „Pivdenne” și are ca destinație Italia, în timp ce Nava Arizona, care transportă 48,4 tone de porumb, a plecat din Ciornomorsk spre Iskenderun, port în sudul Turciei.

Ministrul ucrainean al Infrastructurii: Al treilea port ucrainean inclus în acord, operațional

Ministrul ucrainean al Infrastructurii susține că Pivdenne, al treilea port ucrainean inclus în acordul semnat în Turcia, a devenit în sfârşit operaţional în cadrul acestei iniţiative.

Înainte de izbucnirea războiului, Ucraina exporta până la şase milioane de tone de cereale lunar din porturile sale de la Marea Neagră şi Marea Azov.

Cele patru nave care au plecat ieri din Ucraina sunt aşteptate să ancoreze în apropiere de Istanbul spre seară, a anunţat Ministerul turc al Apărării. Acestea vor fi inspectate marţi.

La finalul lunii iulie, Rusia, Ucraina, Turcia şi Organizația Națiunilor Unite au semnat un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale pe cale maritimă pentru a evita o criza alimentară globală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alte 3 nave cu cereale ucrainene au plecat vineri din porturile de la Marea Neagră | AUDIO