Confidenţialitate

Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru „tentativa” de act terorist. Este vizată inclusiv Svetlana Tihanovskaia | AUDIO

Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru “tentativă” de act terorist. De această acuzație sunt vizați mulți militanți ai opoziției, inclusiv lidera opoziției aflată în exil, Svetlana Tihanovskaia.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a semnat legea care prevede posibilitatea pedepsei capitale pentru tentativă de act terorist, scrie agenția Ria Novosti. Până acum doar cei care au comis un astfel de act erau pasibili de execuție.

Belarus, ultima țară din Europa care încă aplică pedeapsa cu moartea

În urma uriașelor proteste antiguvernamentale din vara lui 2020, numeroși opozanți ai lui Lukașenko, aflat la putere de 28 de ani, au fost inculpați sau arestați pentru tentativă sau pregătire de act terorist.

De această acuzație este vizată și lidera opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în urma reprimării mișcării de contestare a regimului de la Minsk.

Belarus, fostă republică sovietică, aliată fidelă a Rusiei, este ultima țară din Europa care încă aplică pedeapsa cu moartea.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turcia s-a opus deciziei NATO de a procesa cererile Finlandei și Suediei de aderare la Alianță

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.