Confidenţialitate

Capitala Chinei își redeschide restaurantele la capacitate de 50%. Mărturia unei femei care se bucură de ridicarea restricțiilor | AUDIO

Restaurantele din Beijing revin la viață: locuitorii din capitala chineză sărbătoresc revenirea în localuri. Revenirea nu este deocamdată completă – unitățile de alimentație pot funcţiona doar la 50% din capacitate și e nevoie de test COVID. Accesul în majoritatea clădirilor şi în transportul în comun e condiționat de testare.

După o lună de carantină în propria locuinţă, Chen Chunmei profită de ridicarea restricţiilor anti-COVID de la Beijing pentru a se desfăta cu un munte de languste sotate.

„Abia aşteptam să fiu acolo, mai ales că nu am putut ieşi atât de mult timp”, a declarat zâmbind Chen Chunmei pentru AFP.

„În fiecare zi comandam mâncare sau găteam. Aşa că mi-am dorit foarte mult să am parte de un restaurant”, a adăugat femeia.

Chen Chunmei: „La început îmi plăcea să lucrez de acasă, dar a devenit plictisitor după un timp”

Complexul său rezidenţial a fost plasat în carantină timp de două săptămâni, după depistarea unui caz pozitiv. Și cum au trecut cele 15 zile, staţia de metrou din apropiere a fost închisă.

„La început, îmi plăcea să lucrez acasă. Dar, după un timp, devine foarte plictisitor”, a declarat locuitoarea din Beijing.

Cinematografele și sălile de sport s-au deschis la capacitate de 75%

La fel ca ea, o mulţime de localnici sărbătoresc redeschiderea restaurantelor, notează agenția France Presse. După restricțiile severe de la început de mai, masa poate fi servită din nou în restaurante, cu excepţia a două districte din Beijing, care continuă să aplice restricţii.

Cinematografele şi sălile de sport s-au redeschis la rândul lor – deocamdată la 75% din capacitate.

Autorităţile le permit acum locuitorilor să revină la birou, iar școlile se vor putea redeschide treptat de la 13 iunie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Unele restricții anti-Covid din Shanghai au fost ridicate. Locuitorii au luat cu asalt transportul în comun, centrele comerciale și magazinele | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.