Bei Bei, ursuleţul panda gigant, și-a făcut debutul la grădina zoologică din Washington – VIDEO

Bei Bei, puiul de urs panda gigant care s-a născut în august la grădina zoologică din Washington, a fost prezentat publicului în weekend, fiind așteptat cu nerăbdare de vizitatorii care a stat la coadă să îl vadă, relatează EFE.

“Astăzi fost o zi emoționantă pentru Grădina zoologică națională”, a declarat un purtător de cuvânt al centrului, încântat că publicul îl va cunoaște “personal” pe ursulețul panda care cântărește 10 kg.

Aproximativ 4.300 de persoane au asistat în 2014 la debutul lui Bao Bao, surioara cea mare a lui Bei Bei, iar centrul se aștepta la o asistență similară în timpul weekendului.

Puiul de urs panda și-a petrecut cea mai mare parte a zilei dormind și ascuns în adăpostul lui, comportament obișnuit pentru vârsta lui, potrivit îngrijitorului Marty Dearie.

Ursulețul a fost botezat pe 25 septembrie 2015 de primele doamne ale SUA, Michelle Obama, și Chinei, Peng Liyuan, în cadrul unui eveniment menit să evidențieze colaborarea bilaterală pentru prezervarea acestei specii. Primele doamne au ales împreună numele Bei Bei, care înseamnă “comoară prețioasă”.

Bei Bei este unul dintre puii ursoaicei Mei Xiang, în vârstă de 17 ani, considerată o atracţie a oraşului.

 

 

Unul dintre cei doi pui a murit la patru zile de la naștere, însă Bei Bei crește sănătos alături de mama lui și de alți urși panda, printre care Bao Bao și Tian Tian, în habitatul artificial al grădinii zoologice din Washington.

Urşii panda gigant au habitatul natural în munţii cu păduri de bambus din centru Chinei, unde se estimează că trăiesc aproximativ 1.600 de exemplare, în timp ce 300 de urşi sunt repartizaţi la diferite grădini zoologice din lume.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS