Confidenţialitate

BEC: Noi rezultate parțiale mandate primari: PSD conduce în peste 1500 de primării, urmat de PNL și UDMR | AUDIO

Noi rezultate parțiale de la Biroul Electoral Central: Partidul Social Democrat conduce topul cu cele mai multe primării: PSD are edili aleși în puțin peste jumătate din unitățiile administrativ teritoriale – fie că vorbim de comune, orașe sau municipii. Pe locul doi se află PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

1523 de primari PSD au fost aleși în scrutinul de duminică, potrivit centralizării a 2878 de procese verbale din 3186, asta înseamnă aproape 53 de procente pentru social democrați. PNL are până acum aleși 1006 primari – aproximativ 35%. Urmează UDMR cu 192 de edili. În 40 de unități administrativ teritoriale au fost aleși candidați independenți.

Pe locul 5 se află AUR cu 29 de primar, urmează Alianța Drepta Unită cu 24 de primari.

Pentru că alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare, adică au fost organizate mai devreme… noii primari se vor instala în fotolii abia în toamnă, când expiră mandatele actualilor edili. În 2020, alegerile locale au fost organizate pe 27 septembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: George Tuță: „În urma centralizării noastre am câștigat această competiție”/ „Diferența dintre mine și doamna Armand este de 672 voturi” | VIDEO