Confidenţialitate

Bătrâni ținuți ca într-o seră de legume. Un nou centru clandestin descoperit în Voluntari

Ținuți ca într-o seră pentru legume. Este soarta unor bâtrâni aflați în centrul clandestin descoperit de autorităție tot în Voluntari, județul Ilfov.

Într-una dintre încăperile „improvizate”, acoperișul era dintr-un material de plastic, iar salteaua era direct pe podea. Și aici a fost deschisă o anchetă de polițiști.

Cei 26 de beneficiair găsiți de autorități trăiau într-o dezordine greu de descris, cabluri aruncate, cutii desfăcute peste tot… iar la una dintre camerele improvizate acoperișul era asemănător ca cel făcut de agricultori pentru sere, potrivit imaginilor apărute în spațiul public.

Prefectul județului Ilfov, Simona Neculae:

„Este real, aceleași fotografii le-am primit de la colegii mei care au fost pe teren.Camera improvizată există în curtea acelui centru”, spune prefectul de Ilfov.

Autoritățile sunt la acest moment în impas, aparținătorii celor 26 de persoane nu-și dau acordul ca bătrânii să fie transportați la spital. Aceștia primesc îngrijiri, în centru, deși activitatea lui a fost suspendată.

„Nu au putut fi transportați la spital pentru că au o stare de sănătate precară, dar aparținătorii nu sunt de acord ca aceștia nici să meargă la spital, nici să fie preluați în cadrul familial sau să meargă la un centru licențiat.

Azi noapte au rămas sub supravheghere medicală. Vom vedea în final ce va dispune Poliția”, mai spune prefectul Simona Neculae.

Centrul care a fost verificat joi seară de autorități nu ar fi avut o licență valabilă de funcționare, susțin poliștii din Ilfov. Centrul de îngrijire este administrat de Asociația SORA MED. Polițiștii au dat și o amendă de 10.000 de lei.