Baroul București discută excluderea lui Victor Ponta

Baroul București discută marți cererea privind excluderea lui Victor Ponta din avocatură. Solicitarea a fost formulată de europarlamentarul Monica Macovei, după ce fostului premier i-a fost retras titlul de doctor în drept. Acest titlu i-a asigurat intrarea în avocatură fără a mai da examen – susține Monica Macovei.

 

Ea a depus o nouă cerere către Baroul București, prin care solicită, pentru a doua oară, excluderea lui Victor Ponta din Barou, pentru că acesta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a fi avocat.

Prima cerere de acest fel fusese depusă în ianuarie anul trecut, după ce fostul premier ceruse Ministerului Educației să i se retragă titlul de doctor în drept.

Baroul București va decide, prin vot, dacă îl exclude pe Victor Ponta. La ședință, ar putea participa atât fostul premier, cât și europarlamentarul Monica Macovei.

Legea prevede că pot fi excluși din avocatură cei care au săvârșit abateri disciplinare grave, cum ar fi cazul lui Victor Ponta și cei care au fost condamnați definitiv la închisoare sau au comis abuzuri prin care încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS