Confidenţialitate

Barometrul Europa FM: Aproape jumătate dintre români cred că activitatea DNA din ultimul an a mers într-o direcție bună

Aproape jumătate dintre români apreciază pozitiv activitatea DNA din ultimul an. 

Potrivit Barometrului Europa FM, sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în octombrie, 46,8 la sută dintre români cred că activitatea Direcției Naționale Anticorupție s-a îndreptat într-o direcție bună în ultimul an.

În schimb, 42,6 la sută dintre cei chestionați consideră că activitatea DNA a mers într-o direcție greșită. Iar 10,6 la sută nu au știut cât de bine a lucrat DNA sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.

În ceea ce privește comparația cu perioada în care DNA era condusă de Laura Codruța Kovesi, 46,8 la sută dintre români sunt de părere că activitatea DNA este mai puțin eficientă.

Totuși, 29,7 la sută cred că DNA e la fel de eficientă ca în perioada Kovesi, în timp ce 14,6 la sută consideră că DNA e chiar mai eficientă. În total, 44,3 la sută dintre cei chestionați au o părere bună despre activitatea Direcției Naționale Anticorupție. 

Pe de altă parte, 8,9 la sută au spus că nu știu cât de bine a lucrat DNA în aceste două perioade ori nu au dorit să răspundă la întrebare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%.