Barna, despre amnistie şi graţiere: România va fi aruncată de social-democrați către o adevărată revoluție

După discursul maraton al liderului PSD, preşedintele Uniunii Salvaţi România a declarat, duminică seara, că printr-o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru amnistie și grațiere social-democrații vor arunca România către o adevărată revoluție.

Dan Barna a reluat apelul ca șefului statului să participe la ședințele Guvernului.

”Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluție. În urmă cu trei zile, am avut prima și ultima tentativă de a obține niște garanții de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregatește și a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât și ministrul justiției ne-au asigurat că nu intenționează să dea o astfel de ordonanță. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât și domnul Toader au mințit. Că ne-au mințit pe noi, de la USR, este mai puțin important. Că au mințit o țară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanța de urgență pentru a-i scăpa de pușcărie pe Dragnea și Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Președinției UE este o umilință uriasă pentru România și va avea consecințe imprevizibile asupra viitorului nostru european”, a declarat Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă.

”Să uite de calcule, de aranjamente și de combinații. Această moțiune este ultima șansă de a înlătura guvernul Dăncilă înainte ca Liviu Dragnea să ne împingă în afara Europei. Reiau apelul pe care l-am făcut președintelui Iohannis, de a participa la toate ședințele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanță. Dacă e nevoie să participe la toate ședințele de guvern, atunci îi cer președintelui să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituționale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanțe. Dacă moțiunea nu va trece, dacă guvernul Dăncilă reușește totuși să dea ordonanța de urgență, atât eu, cât și colegii mei din USR vom fi în București, în stradă, așa cum am fost și la OUG13 și pe 10 august. Vom ieși în toată țara și vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în fața frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta pașnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea și regimul corupt, mincinos și iresponsabil pe care acesta l-a instaurat”, a conchis liderul USR.

Liviu Dragnea a spus, duminică, la Consiliul Naţional PSD, că PSD – ALDE are „obligația” să îşi asume amnistia și grațiera pentru a fi reparate toate nedreptățile care s-au făcut în Justiție. Fruntaşul social-democrat le-a cerut colegilor ca, la începutul anului viitor, să depună o plângere penală împotriva şefului statului, pe care îl acuză de înaltă trădare, întrucât a susţinut că România nu este pregătită să preia preşedinţia semestrială a UE.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS