Dragnea, colegilor din PSD: Vă rog să depuneţi plângere împotriva lui Iohannis pentru înaltă trădare!

La reuniunea Consiliului Naţional al PSD, liderul Liviu Dragnea le-a cerut colegilor, pe un ton vehement, să să depună o plângere penală împotriva şefului statului, pe care îl acuză de înaltă trădare.

„[Klaus] Iohannis, care trădează interesele României, spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE. Acesta este act de trădare naţională, a intereselor naţionale ale acestei ţări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul [Florin] Iordache (…) şi cu sprijinul de specialitate al domnului [Tudorel] Toader, vă rog ca, după Anul Nou, să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

„Nu mă tem să folosesc cuvintele amnistie şi graţiere. Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România, toate abuzurile din Justiţie, altfel decât prin amnistie sau graţiere, va avea susţinerea partidului. Dacă nu, nu mai exzitaţi! Nu ştiu cum, când, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile”, a adăugat fruntaşul social-democrat.

„Au fost doi ani în care am fost ameninţaţi, anchetaţi urmăriţi. Ceea ce se întâmplă în continuare. Au încercat prin toate mijloacele să ne oprească. De ce? Pentru ca românii să nu fie fericiţi!”, a opinat Liviu Dragnea, al cărui recurs faţă de condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru angajări fictive la Protecţia Copilului Teleorman se judecă la Înalta Curte.

„Avem corupție de putere, cea care a pus procurori în funcții înalte cum ar fi Laura Codrușa Kovesi. E unul dintre cei care a scuipat pe deciziile CCR și care nu a fost interesat să respecte legile și deciziile CCR. A pățit ceva? Nu. În continuare Iohannis, Maior, Kovesi, Coldea, Dumbravă, Lazăr cred că sunt deadupra legii, pentru ei legea nu există. aici e legea, aici sunt ei. Pentru ei e normal să discute procurorul cu securistul pe Boștinaru îl scăpăm că e băiat simpatic. Nu vă mai lăsați păcăliți. Ce vrea să facă noua putere, vrea să modifice Codurile Putere, s-au început cam demult procesul de modificare al Codurilor penale. Cu speranța că această putere va fi distrusă și vine Prună și zice azi dimineață am decis OUG să modificărm codurile penale. Țipă cineva? Nu. Și va da și mai mută putere statului paralel”, a declarat Liviu Dragnea. „Ăștia sunt fariseii care au pus mâna pe justiție nu mai pot accepta minciunile care vin din vest că dăm legi pentru mine și Tăriceanu, care să afecteze independența justiției”, a completat şeful Camerei Deputaţilor.

”Prea multă vreme România a fost păcălită și ținută-n chingi cu MCV. MCV a plecat de la patru ținte și aceste patru ținte inițiale au scăzut până au ajuns până la 14-18. Deci MCV este ca linia orizontului. Cu cât te apropii de ea, ea păstrează aceeași distanță”, a insistat Liviu Dragnea.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, unii social-democraţi au cerut insistent ca guvernul condus să emită o ordonanţă de urgenţă pe această temă.

Premierul Viorica Dăncilă a evitat să abordeze acest subiect în discursul său.

Ştirea se actualizează

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS