Barbra Streisand, sărbătorită în Deşteptarea

Pe cartea de vizită a sărbătoritei noastre la rubrica Născut de Ziua lui scrie – între multe altele – Funny Girl, acesta fiind numele unui film care i-a adus premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Dar Barbra Streisand are în palmares și 8 premii Grammy – parte din ele pentru cea mai bună voce feminină:

Înainte de a-și etala talentul pe Broadway, Barbra Streisand a cântat într-un bar de noapte, iar generația mai tânără o cunoaște ca fiind sexoloaga din comediile Meet the Fockers si Little Fockers. Și dacă în aceste pelicule a apărut lângă Ben Stiller Dustin Hoffman sau Robert De Niro, în piesa Tell Him a apărut lângă Celine Dion:

La final un detaliu picant: Barbra Streisand a avut un proces cu un fotograf, care – din dorința de a ilustra eroziunea de coastă – a făcut o serie de poze, în una dintre ele fiind și casa artistei din Malibu. Dorința ei de a cenzura imaginea a atras și mai mult atenția presei și aceasta a fost preluată de multe alte site-uri. Așa s-a născut efectul Barbra Streisand – efect care se referă la intenția cuiva de a ascunde sau șterge ceva, generând o și mai largă răspândire a conținutului.