Confidenţialitate

Baia Mare: Un elev ce s-ar fi aflat sub influența unor substanțe și-a arătat zona intimă în fața colegilor. Poliția a deschis o anchetă

Incident șocant la unul din cele mai bune licee din Baia Mare. Un elev al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” și-a arătat zona intima în fața colegilor săi, care l-au filmat. Poliția a deschis o anchetă.

Elevul este în clasa a X-a la Colegiul Național Gheorghe Sincai și s-ar fi aflat sub influenta unor substanțe, care i-au dat o stare de agitație, în momentul în care și-a expus zona intimă în fața colegilor. Întreaga întâmplare a fost filmată.

Conducerea unității de învățământ a decis scăderea notei la purtare pentru toți elevii implicați, explică directorul Colegiului Gheorghe Șincai Leonard Mardar:

„Nu a consumat nicio substanță interzisă, este un stimulent pentru sportivi care, într-o supradoză, poate să dea efecte puțin halucinogene.”

Poliția Maramureș a deschis o anchetă pentru ultraj contra bunelor moravuri.

În toate școlile din județ au fost luate măsuri mai dure de siguranță pentru elevi pentru ca aceștia să nu mai poată părăsi unitățile de învățământ în timpul pauzelor. De asemenea, cazul a fost prezentat Ministerului Educației, declară inspectorul școlar general din Maramureș, Mihai Pop:

„Am convocat de urgență o nouă ședință la inspectoratul școlar și am stabilit dublarea colegilor care fac serviciul în școală, să fim și în pauze în mijlocul copiilor pentru a gestiona toate situațiile care pot să apară.”

Președintele Asociației de Părinți afirmă că astfel de incidente sunt rare, dar e nevoie de implicarea tututor factorilor responsabili. Florentin Tuş:

„E foarte important ca elevii să fie informați, părinții și cadrele didactice și părinții să aibă discuții cu ei, să încerce să conștientizeze asupra riscurilor, asupra problemelor care le pot avea în urma unor manifestări nepotrivite și necontrolate în unitățile de învățământ.”

Ancheta este în derulare urmând ca săptămâna viitoare împreună cu reprezentanții Centrului Antidrog din Maramureș să aibă loc o serie de informari privind consumul de substante interzise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Elevii din clasa a XII-a vor studia „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Președintele Iohannis a promulgat legea