Confidenţialitate

Baia Mare: Primăria, amendată cu 50.000 lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere pe o rampă neconformă | AUDIO

Primăria Baia Mare a fost amendată cu 50.000 lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere pe o rampă neconformă. Dacă în ciuda sancțiunii, gunoaiele vor fi transportate în același loc, primăria riscă denunțul penal.

Compania Drusal, autorizată să colecteze deşeurile menajere din Baia Mare, a sistat activitățile de pe raza municipiului din data 15 decembrie din cauza datoriilor neplătite de Primărie. În oraș s-au format munți de gunoaie care au fost preluate sporadic, de reprezentanții serviciului care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din oraș, și apoi depozitate ilegal pe o rampă neautorizată, unde se pot depune doar deșeuri inerte.

În urma reclamațiilor primite, Garda de Mediu Maramureș a dat un avertisment și o amendă Primăriei Baia Mare în valoare de 50.000 de lei, după cum declara comisarul Claudia Șimon.

Primăria are acum obligația până pe 25 ianuarie 2022 să dispună ecologizarea amplasamentului unde au fost depozitate deșeuri în mod necontrolat și să le transporte la o groapă de gunoi autorizată.

Dacă măsurile nu vor fi respectate și gunoaiele băimărenilor vor fi transportate în același loc, următorul pas va fi denunțul penal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mica Svab

Citește și: Guvernul crește pragul veniturilor până la care pensionarii pot primi medicamente și dispozitive compensate cu 90% | AUDIO