Confidenţialitate

Guvernul crește pragul veniturilor până la care pensionarii pot primi medicamente și dispozitive compensate cu 90% | AUDIO

De la 1 ianuarie, de această facilitate socială vor beneficia cei care au pensie de cel mult 1.429 de lei, față de 1.299 de lei cât este limita acum.

Premierul Nicolae Ciucă:

„Aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie, începând cu data de 1 ianuarie. Astfel, vom crește astăzi plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Mai exact, începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusive vor beneficia de această măsură de sprijin.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi cel privind continuarea ajutorului financiar pentru ca aproape 69.000 de elevi din 150 de școli să primească o masă din partea statului.

De mai mulți ani, autoritățile vorbesc despre extidenderea acestui program, care are ca efect reducerea abandonului școlar, dar până acum, guvernele nu au găsit soluții pentru ca toți elevii să poată primi prânzul la școală.

Din fonduri europene, toți elevii primesc lapte, corn sau biscuiți și fructe.

Tot marți, Guvernul va aproba angajarea a încă 307 persoane la stat, la Ministerele Turismului și Economiei.

Executivul va adopta și un proiect de lege care va reglementa vânzarea de bunuri.

Printre altele, el prevede că  vânzătorul răspunde față de consumator pentru orice neconformitate care există în momentul livrării bunurilor și care este constatată în termen de cinci ani de la data respectivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Miting în Piaţa Victoriei, organizat de sindicaliștii din sănătate, nemulțumiți de stagnarea salariilor | VIDEO