Confidenţialitate

BACĂU: Student întors recent din China, suspect de infecție cu coronavirus | AUDIO

Un student de 24 de ani, întors în urmă cu câteva zile din China, a fost internat în Spitalul Județean din Bacău, cu suspiciune de infecție cu coronavirus.

Medicii au prelevat probe, care au fost trimise la București pentru diagnostic, a declarat prefectul Bacăului, Liviu Miroșeanu.

Acesta a spus că studentul român, în vârstă de 24 de ani, s-a întors în urmă cu opt zile din China, cu febră și tuse ușoară, iar acum are dureri musculare, însă a subliniat că studentul nu a fost într-o zonă în carantină, în care nu au fost confirmate cazuri de coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, cetățean român, este student în China. A venit acum 8 zile în țară. Pe avion a avut febra, în aceste 8 zile nu a mai avut febra, dar a avut o tuse ușoară. Astăzi (luni – n.r.) în jurul prânzului s-a prezentat la un consult, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău, cu ușoare dureri musculare. În momentul de față nu putem face nicio legătură cu coronavirusul din China, se așteaptă concluzia medicilor care să dea un diagnostic”, a declarat pentru Miroșeanu.

Analizele studentului au fost trimise la București pentru diagnostic exact.

Ministerul Sănătății anunță că au existat alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă au fost infirmate. Instituția precizează că se iau măsuri speciale pentru 25 de români aflați în China, care vor ateriza marți pe aeroportul din Otopeni.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web, potrivit Reuters.