BACĂU: Practici abuzive de creditare la Instituții Financiare Nebancare

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor din Bacău, care au descoperit o serie de practici ilegale și abuzive pe piața de creditare, atrag atenția asupra riscurilor existente la semnarea unui contract de creditare cu o Instituție Financiară Nebancară.

O astfel de Instituție a fost amendată cu 30 de mii de lei după ce inspectorii OPC au descoperit, printre altele, că aceasta își obliga clienții la plata unor rate neajunse la scadență, chiar și atunci cînd clientul rambursa creditul anticipat.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor din Bacău au verificat mai multe IFN-uri, pentru a vedea dacă acestea respectă legea atunci cînd încheie contracte de credit.

IFN-ul respectiv percepea comisioanele nelegale, sub pretextul acoperirii daunelor în cazul unui eventual prejudiciu.

O altă practică ilegală era că instituția de creditare își condiționa clienții să achite o rată neajunsă la scadență chiar și în cazul rambursării anticipate.

Aceste practici i-au adus Instituției două amenzi de 30 de mii de lei.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor îi sfătuiesc pe clienții unor astfel de Instituții să citească foarte atent contractele înainte de a le semna, iar cei care suspectează că ceva nu e în regulă să se adreseze OPC.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS