Confidenţialitate

Bacău: Într-o săptămână au fost epuizate toate locurile disponibile pentru mamografii gratuite până la sfârșitul anului

Programul de screening pentru cancerul de sân derulat de Institutul Regional Oncologic Iași în 12 județe din estul țării se bucură de un succes neașteptat în județul Bacău. Femeile din grupul țintă s-au înghesuit să-și facă programări pentru mamografii gratuite.

În numai o săptămână, de când Spitalul Județean Bacău a intrat în rețeaua de screening, s-au epuizat locurile până la sfârșitul anului.

Institutul Oncologic Iași a început anul trecut un amplu program de screening gratuit pentru a preveni cancerul mamar, ce se va derula în 12 județe din Moldova și estul țării.

În afara unei caravane care merge prin județe, s-au încheiat parteneriate cu instituții medicale. Printre ele și Spitalul Județean de Urgență Bacău, care pe 1 septembrie a anunțat intrarea în program.

Ce a urmat a fost neașteptat: telefoanele s-au înroșit, iar în câteva zile s-au epuizat toate locurile pentru mamografii gratuite până la sfârșitul anului. Practic, în câteva zile s-au făcut programări pentru 4 luni.

Programări se vor putea face din nou abia după 9 ianuarie anul viitor.

De altfel, programul de screening pentru cancerul mamar se va derula pe tot parcursul anului 2023, până pe 31 decembrie, când se va încheia programul.

Grupul țintă îl reprezintă femeile cu vârste între 50 și 69 de ani, indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Citește și: Cancerul la sân a devenit cea mai răspândită formă a bolii în lume