Confidenţialitate

BAC 2020: A început echivalarea competențelor

Pentru absolvenţii de liceu, care susţin Bacalaureatul, a început echivalarea competenţelor.

Urmează probele scrise, pe 22 şi 25 iunie.

Absolvenţii de liceu susţin “examenul maturității” în condiții sanitare stricte, pentru limitarea riscului de răspândire a noului coronavirus.

Calendarul pentru Bacalaureat 2020:

  • 11-17 iunie 2020 Echivalarea şi recunoşterea competenţelor lingvistice şi digitale
  • 22 iunie 2020 Limba şi literatura română – proba Ea) – examen scris
  • 23 iunie 2020 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – examen scris
  • 24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Absolvenţii claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, filiera tehnologică şi pentru absolvenţii de la profilul militar şi profilul pedagogic (specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională) vor susține examenul la matematică, iar cei de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor care dau matematică, vor susține proba la istorie.

Pe 25 iunie, este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – examen scris, unde absolvenţii de liceu vor opta pentru una dintre următoarele materii, în funcţie de studiile urmate: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională; sau Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat anterior.

Pe 30 iunie, vor fi afişate rezultatele, până la ora 12. Tot atunci, de la ora 16, va avea loc sesiunea de depunere de contestaţii, care va dura până la ora 20. Aceasta continuă şi pe 1 iulie, până la ora 12.

Rezolvarea contestaţiilor are loc între 1 şi 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.