Confidenţialitate

Azi începe Oktoberfest, festivalul berii desfăşurat anual la München

După ce în anul trecut a Oktoberfest a adunat 6,2 milioane de vizitatori, anul acesta se așteaptă un nou recor de turiști la München. Tradiţionalul festival al berii Oktoberfest are loc în perioada 22 septembrie – 7 octombrie.

Sâmbătă, tradiţionala exclamaţie ”O’zapft is!” (S-a umplut) va da semnalul că Oktoberfest 2018 a început oficial.

Tradiţia prin care primarul oraşului dă cep primului butoi de bere, declarând astfel deschis festivalul, a fost inaugurată în anul 1950.

Efectele Oktoberfest în România


Comparativ cu anul 2017, mai mulți români au căutat zboruri spre regiunea bavareză pentru perioada în care se desfășoară ediția din acest an a celebrului festival al berii.

Conform datelor motorului de căutare momondo.ro, cererile de zbor au crescut cu 33% pentru perioada 22 septembrie – 7 octombrie 2018 față de perioada corespunzătoare ediției din anul precedent a festivalului.

Costurile pentru o cameră la un hotel în München pe durata festivalului sunt semnificativ mai ridicate.

Călătorii sunt nevoiți să ia în calcul un buget mediu de 239 de euro pentru o noapte într-o cameră dublă la hoteluri de 3-4 stele în perioada 22 septembrie – 7 octombrie.

După festival, însă, în perioada 8-23 octombrie, costurile de călătorie sunt mult mai mici. Un zbor dus-întors costă, în medie, 133,5 euro și o cameră dublă la un hotel de 3-4 stele ajunge la aproximativ 147 de euro pentru o noapte.

 

FOTO: Takashi Images / Shutterstock.com