Confidenţialitate

Efectele Oktoberfest. 33% mai multe zboruri căutate de români spre München

Comparativ cu anul 2017, mai mulți români au căutat zboruri spre regiunea bavareză pentru perioada în care se desfășoară ediția din acest an a celebrului festival al berii.

Conform datelor motorului de căutare momondo.ro, cererile de zbor au crescut cu 33% pentru perioada 22 septembrie – 7 octombrie 2018 față de perioada corespunzătoare ediției din anul precedent a festivalului.

Totodată, există români care au luat în calcul în acest an o călătorie cu două săptămâni înainte de eveniment. Așa cum o arată analiza momondo, pentru prima jumătate a lunii septembrie s-au înregistrat cu 7,8% mai multe căutări de zbor decât pentru perioada festivalului.

Cu toate acestea, pentru intervalul de două săptămâni în care se desfășoară festivalul specialiștii momondo.ro au observat că interesul călătorilor români de a zbura către München este cu 60% mai mare decât pentru perioada post-eveniment, 8 – 23 octombrie.

„Mulți români, probabil, au luat în calcul să ajungă cu câteva zile în avans la München și, astfel, să poată vizita mai întâi orașul ca, ulterior, să rămână la evenimentul de deschidere a festivalului. Deși am fi tentați să credem că putem face economii călătorind înainte de festival, datele noastre cu privire la costul biletelor de avion din România spre München arată opusul. Zborurile sunt mai ieftine, în medie, cu 12% acum, în perioada festivalului, decât la început de septembrie”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Când vine vorba de cazare, costurile pentru o cameră la un hotel în München pe durata festivalului sunt semnificativ mai ridicate.

Călătorii sunt nevoiți să ia în calcul un buget mediu de 239 de euro pentru o noapte într-o cameră dublă la hoteluri de 3-4 stele în perioada 22 septembrie – 7 octombrie.

După festival, însă, în perioada 8-23 octombrie, costurile de călătorie sunt mult mai mici. Un zbor dus-întors costă, în medie, 133,5 euro și o cameră dublă la un hotel de 3-4 stele ajunge la aproximativ 147 de euro pentru o noapte.

 

FOTO: Takashi Images / Shutterstock.com