Confidenţialitate

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul morții lui Patrick Ekeng. Legiștii au cerut o expertiză amănunțită a cordului fotbalistului

Avocatul Poporului s-a autosesizat și a început o anchetă în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng, decedat la vârsta de 26 de ani.

Instituția va analiza împrejurările în care s-a produs incidentul, dar şi starea sistemului de ambulanţă la nivel național.

Între timp, medicii legişti care au efectuat autopsia fotbalistului au constatat că acesta avea cordul mărit.  Se impune, așadar, acum efectuarea unei expertize amănunțite.

Avocatul Poporului susține că s-a sesizat din oficiu în acest caz.

Ancheta vizează atât împrejurările în care s-a petrecut tragicul eveniment cât şi starea în care se găseşte sistemul de ambulanţă la nivel naţional.

Concluziile instituției vor fi incluse în viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul medical.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că a fost începută urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă, în cazul decesului fotbalistului în vârstă de 26 de ani

În cadrul anchetei au fost ridicate mai multe documente, ambulanţa cu care a fost transportat jucătorul a fost sigilată și alte două ambulanţe aflate la stadion au fost examinate criminalistic.

Între timp, autopsia făcută de medicii legiști nu a stabilit cu exactitate cauza morții.   S-a constatat însă că fotbalistul avea cordul mărit.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal – Dumitru Dragomir – a declarat, pentru sport.ro, că – cităm – pe afară se aduce că Ekeng ar fi băut cafea cu efedrină.   ”Întrebaţi medicii ce efecte ar avea combinaţia asta“, a spus fostul șef al LPF.

Legiștii aşteaptă acum şi rezultatele analizelor anatomo-patologice și au cerut și o expertiză amănunțită a cordului.