Confidenţialitate

Avocatul Poporului face anchetă în cazul fetei de 13 ani din Vaslui care ar fi fost violată de tatăl vitreg. Minora a fost internată într-un centru pentru copii abuzați

Avocatul Poporului face o anchetă în cazul fetei de 13 ani din Vaslui – care ar fi fost abuzată sexual de mai multe ori de tatăl vitreg.

Între timp, minora a fost internată într-un centru de primire a copiilor abuzaţi. Acolo a fost dusă și cealaltă fetiță de nouă ani, în prezența căreia ar fi avut loc agresiunile.

Presupusul violator, un bărbat în vârstă de 31 de ani, este arestat preventiv.

 

Avocatul Poporului a anunțat că verifică eventuale încălcări de drepturi și libertăți în cazul fetei de 13 ani care ar fi fost abuzată sexual.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor, precizează instituția.

Și Protecția Copilului Vaslui a început propria anchetă în acest caz – pe perioada verificărilor, minora în vârstă de 13 ani a fost internată într-un centru de primire în regim de urgenţă a copiilor abuzaţi.

Autoritățile încearcă acum să ia legătura și cu mama fetei – aflată la muncă în străinătate.

Minora ar fi fost violată în repetate rânduri de tatăl său vitreg – un bărbat în vârstă de 31 de ani. Abuzurile sexuale ar fi fost comise, de multe ori, în prezența unei alte fetițe de 9 ani.

Victima este cea care a sunat la 112 și a cerut ajutorul Poliţiei. Anterior, i-ar fi spus și mamei ei despre aceste lucruri, însă femeia a crezut că fiica sa inventează.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzație de viol.