Avertizări meteo de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis alte 3 alerte care anunță vânt puternic la munte, mai ales în Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj.

Una dintre noile avertizările cod galben va fi în vigoare în perioada joi ora 10.00 – vineri ora 10.00 și anunță vânt cu viteze la rafală de 70…90 km/h la munte. Vântul va spulbera zăpada și va duce la scăderea vizibilității, mai ales la altitudini mari.

O altă alertă cod galben va fi în vigoare joi între orele 10.00 – 18.00 în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului. Rafalele vântului vor atinge 55… 70 km/h.

ANM a emis și o alertă cod portocaliu nouă, în vigoare de joi dimineață până vineri dimineață, pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj. Aici vor fi rafale ale vântului de 80…110 km/h, iar zăpada va fi puternic spulberată.

Totodată, ANM menține o alertă cod galben în vigoare de marți până joi la ora 10.00, când în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

De asemenea, ANM menține și avertizarea cod portocaliu în vigoare de marți până joi la ora 10.00 care anunța pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj vânt cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS