Avertizări cod galben de vânt puternic şi ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţă, avertizări cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru zona de munte a şapte judeţe din sudul şi sud-vestul ţării.

Sunt vizate judeţele Vâlcea, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 11.00 în Vâlcea, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa şi până la ora 9.00 în restul judeţelor.

Astfel, în acest interval, în zona de munte a acestor judeţe, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 de kilometri la oră, precum şi ninsoare.

Lapoviță și ninsoare la munte

Potrivit meteorologilor, până duminică dimineața (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h.

La munte, îndeosebi, la altitudini de peste 1.600 m, rafalele vor depăși 65-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS