Confidenţialitate

Avertizare Salvamont pentru toate traseele turistice din vestul Munţilor Zărand

Cele zece trasee turistice din vestul Munţilor Zărand rămân închise ca urmare a fenomenelor meteo extreme din 17 septembrie, avertizează Salvamont.

Autorităţile recomandă prudenţă şi o planificare atentă a drumeţiilor pe toate traseele turistice din judeţ pentru că există posibilitatea de a întâlni arbori doborâţi de vânt, iar riscul de accidentare sau rătăcire este în creștere.

Traseele blocate sunt: Şiria, Feredeu, Covăsînţ, Ghioroc, Păuliş, Cladova, Radna, Şoimoş şi Căsoaia.

Toate acestea necesită acţiuni de reamenajare, cum ar fi degajarea arborilor căzuţi, refacerea semnelor de marcaj şi a indicatoarelor deteriorate.

În cazul în care întâmpină dificultăţi, turiştii pot apela Dispeceratul Naţional Salvamont la numărul 0725.826.668 sau numărul unic de urgenţă 112, pentru a cere ajutor.

Furtuna care s-a abătut duminică, 17 septembrie, asupra judeţului Arad a omorât o femeie de 58 de ani în staţiunea Moneasa, a rănit alţi 15 oameni, a avariat biserici, case şi maşini, a blocat drumuri şi căi ferate şi a rupt câteva sute de copaci.

Pagubele inventariate în judeţ se ridică la peste 8,5 milioane de lei, din care Aradul a primit de la Guvern o primă tranşă în valoare de peste 5 milioane de lei.