ARAD: Furtuna a ucis o persoană, a rănit alte 15, a avariat case şi maşini şi a rupt câteva sute de copaci

O femeie de 58 de ani a murit în staţiunea Moneasa, aflată la circa 100 de km de municipiul Arad, după ce un copac a căzut peste ea, chiar în faţa unui hotel. Femeia se afla în staţiune cu soţul pentru tratament şi nu a mai reuşit să să adăpostească de furtună. Alte 15 persoane au fost rănite şi au mers singure la spitalele din Arad, Sebiş şi Ineu.

O cruce de pe cele 2 turle ale Catedralei Ortoxe Vechi din centrul municipiului Arad a fost doborâtă de vânt şi au mai fost avariate alte 2 biserici ortodoxe din localităţile Sălăjeni şi Sâmbăteni.

Cel mai recent raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad arată că în total în judeţ au fost afectate 32 de localităţi. Circa 40 de locuinţe au acoperişurile avariate. Au mai fost afectate şi 2 adăposturi de animale.

Au fost blocate pe 4 drumuri naţionale – DN 7, 79, 69, 79A -, 2 drumuri judeţene – DJ 708, DJ 792B – şi mai multe drumuri din interiorul localităţilor.

3 garnituri de tren au fost blocate pe căile ferate după ce mai mulţi stâlpi au căzut pe linii.

27 de maşini au fost avariate de copaci sau bucăţi de acoperiş care au căzut peste ele, cele mai multe fiind în staţiunea Moneasa.

În municipiul Arad în zona blocurilor sociale ale primăriei, sunt semnalate cazuri în care izolaţia termică a fost smulsă de pe clădiri.

Petrecea în aer liber a unei companii private a fost oprită de furtuna care a luat pe sus corturile amplasate pe un stadion din oraş.

Au fost afectate mai multe instituţii publice, printre care poliţia oraşului Sebiş, Şcoala generală din comuna Conop şi Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” din municipiul Arad.

29.000 de abonaţi la compania de electricitate din 23 de localităţi au avut probleme în alimentarea cu energie electrică.

La 112, pompierii au înregistrat 174 de apeluri.

Pompierii arădeni au intervenit în 86 de cazuri, în cele mai complicate situaţii, în celelalte cazuri intervenind autorităţile locale. Din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au intervenit 80 de salvatori cu 12 autospeciale şi alte 25 de mijloace, salvatorii fiind chemaţi şi din turele libere.

Autorităţile urmează să facă un nou bilanţ al pagubelor în cursul zilei de luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS