Avertizare călătorie în Spania: Vânt puternic și precipitații în comunitatea Valenciană

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a emis o avertizare de coduri roşu şi portocaliu pentru fenomene deosebit de severe în Comunitatea Valenciană, în perioada 19-20 noiembrie.

Sunt vizate jumătatea de sud a provinciei Valencia şi jumătatea de nord a provinciei Alicante, fenomenele meteorologice caracterizându-se prin căderi persistente de precipitaţii şi furtuni, cu intensificări locale ale vântului. Astfel, se prognozează precipitaţii abundente care pot fi însoţite de grindină, descărcări electrice, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri chiar ninsori, cu depunere de strat de zăpadă.

Se estimează că zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare/aterizare, sau chiar să fie anulate, notează Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu, http://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, http://castellon.mae.ro/contact şi www.mae.ro, precum si pagina de Facebook a Consulatului României la Castellón de la Plana https://www.facebook.com/consromcastellon şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinatate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS