Confidenţialitate

Avertismentul autorităților: Atenție la mesajele primite pe telefon în numele băncilor. Nu vă comunicați datele de acces | AUDIO

Autoritățile fac un nou apel: atenție la mesajele primite pe telefon în numele băncilor. Nu vă comunicați datele de acces. Trei persoane au fost reținute într-un dosar de infracțiuni informatice. Trimiteau mesaje în numele unor instituții financiare, iar apoi obțineau datele de acces și trasferau bani în alte conturi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioada septembrie-decembrie anul trecut, cei 3 bărbați au creat pagini de internet care imitau interfața unei aplicații pentru operațiuni bancare. Apoi le-au trimis prin SMS către mai multe persoane, sub pretextul actualizării de date. Obțineau astfel datele lor de acces în aplicația respectivă.

Ulterior, supecții au folosit aceste date pentru a accesa făra drept conturile de internet banking ale victimelor, transferând diferite sume de bani din conturile acestora către alte conturi bancare sau de criptomonedă, deschise pe numele altor complici.

Au reușit să ia din conturile victimelor aproximativ 10.000 de euro.

Cei 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în fața magistraților cu propuneri legale. Sunt acuzați de „Efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, „Fals informatic” și „Acces ilegal la un sistem informatic”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Abuzul în serviciu, infracțiune doar dacă trece de 250.000 euro. Senatorii au votat noul prag. „Repetați ce a făcut Dragnea cu OUG 13”, acuză opoziția