Averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, de marţi seară, până joi la ora 23.00

Meteorologii au transmis, marţi, o informare potrivit căreia, de marţi seară, până joi la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Cantitatea de precipitaţii poate ajunge la 40 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 60 de kilometri la oră.

Potrivit informării meteorologice, la munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia şi Banat în seara zilei de marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri vor fi perioade în care vremea va fi instabilă.

Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază, fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a ţării.

”În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăşi 50…60 km/h.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS