Autostrada Sibiu-Pitești: Alte două tronsoane, scoase la licitație pentru proiectare și execuție

Va fi parte a Coridorului 4 Pan-European și va costa aproximativ 3,35 miliarde de euro, echivalentul a 15 miliarde de lei. Sunt estimările făcute de Ministerul Transporturilor. Deocamdată, mult-așteptata autostradă Sibiu-Pitești se află în stadiul de …licitații.

Două noi tronsoane, Sibiu-Boița & Boița-Cornetu, respectiv Cornetu – Tigveni, ce ar trebui să ajungă după efectuarea lucrărilor la o lungime de 68 de kilometri, au fost scoase la licitație pentru proiectare și executare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat joi, 19 aprilie 2018, anunțurile de intenție în acest sens în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Secțiunile 1 și 5 din proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești au fost scoase la licitație în iulie 2017 iar Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit mai multe oferte (aflate acum în stadiul de evaluare): 9 pentru secțiunea Sibiu-Boița, respectiv 8 pentru secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti, potrivit publicației online economica.net.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS