Autorul piesei „Happy” va compune muzică pentru un nou film, drama „Hidden Figures”

Cântăreţul şi producătorul american Pharrell Williams, în vârstă de 43 de ani, a fost angajat să compună şi să producă muzică pentru filmul „Hidden Figures”, care va avea premiera în 2017, potrivit contactmusic.com.

Artistul nominalizat la Oscar va scrie şi va crea cântece originale, totodată asigurând elementele muzicale ale peliculei şi soundtrack-ul.

Bazat pe o poveste reală, „Hidden Figures” se concentrează pe trei angajaţi afro-americani din cadrul NASA (National Aeronautics and Space Administration), care l-au ajutat pe astronautul John Glenn să devină primul american care a orbitat în jurul Pământului, în 1962.

„După ce eu şi partenerul meu de producţie, Mimi Valdes, am auzit despre proiect, practic am implorat producătorii şi pe cei din studio să ne permită să luăm parte la el. Aceasta este o poveste extraordinară despre femei de culoare cu minţi sclipitoare, care au contribuit la scrierea istoriei americane. Acţiunea are loc în Virginia, locul în care m-am născut, şi la NASA, un loc de care am fost obsedat încă din copilărie”, a declarat artistul.

Acest proiect marchează a doua creditare cinematografică a lui Williams, după ce a fost producătorul executiv al dramei „Dope”, în 2015.

Distribuţia filmului este formată din nume de mari actori: câştigătoarea de Oscar Octavia Spencer, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons (cunoscut din serialul „The Big Bang Theory”), precum şi Taraji P. Henson şi artista R&B Janelle Monae.

Pharell Williams a vândut 100 de milioane de copii ale cântecelor sale, dintre care 10 milioane doar pentru melodia „Happy”, care i-a adus şi o nominalizare la premiile Oscar pentru coloana sonoră a filmului de animaţie „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2”.

Artistul a primit şapte premii Grammy, cea mai înaltă distincţie a industriei muzicale, mai ales pentru colaborarea sa de lungă durată cu Chad Hugo, alături de care a fondat duoul de producători The Neptunes, la finalul anilor 1990.

Pharrell Williams s-a remarcat şi prin colaborările sale cu alţi artişti de seamă, precum Snoop Dogg, Britney Spears, Madonna, Justin Timberlake, Daft Punk şi Robin Thicke. Totodată, Williams a devenit celebru datorită participării sale emisiunea de televiziune „The Voice”.

Sursă: Mediafax