Confidenţialitate

Autoritățile sanitare și Guvernul vor stabili, săptămâna aceasta, în ce condiții pot petrece românii de Crăciun și Revelion

Zilele acestea urmează să aflăm dacă vor fi permise petrecerile în aer liber de Crăciun și Revelion. Regulile vor fi analizate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, programată luni.

Tot în ședința de luni se va adopta pachetul de măsuri propuse în contextual răspândirii variantei Omicron a coronavirusului. Este vorba de condițiile de intrare în țară: testul PCR cu rezultat negativ va fi obligatoriu pentru persoanele care vin din afara Uniunii Europene.

Măsurile trebuie apoi adoptate de Executiv.

Ce știm sigur este că participarea la slujbe nu va fi condiționată de prezentarea certificatului verde, după cum a asigurat, din nou, ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a declarat că această temă nu a fost motiv de dispută între oficiali.

Vă reamintim, premierul și alți membri ai cabinetului s-au întâlnit joia trecută cu reprezentanții cultelor pentru a discuta inclusiv despre gestionarea pandemiei de Covid.

Citește și: Dr. Vasi Rădulescu: Dacă tulpina Omicron va deveni dominantă, e posibil la nivel de decese să stăm mult mai rău decât la Delta | VIDEO