Confidenţialitate

Autoritățile germane caută eventuali complici ai lui Anis Amri

Autorităţile germane continuă ancheta cu privire la atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin, la o zi după uciderea presupusului autor.
Poliția caută eventuali complici care l-ar fi putut ajuta să ajungă în Italia.

Șeful parchetului antitero din Germania spune că este foarte important să stabilească dacă în pregătirea şi executarea” atentatului din piaţa de Crăciun ” din Berlin, şi în fuga suspectului a existat o reţea de susţinere, o reţea de ajutor, complici sau persoane.
De aceea, este necesar ca anchetatorii să reconstituie parcursul tunisianului Anis Amri, prins și ucis la Milano.
Potrivit poliţiei italiene, tânărul a tranzitat prin Franţa pentru a se duce la Milano, unde a fost ucis vineri dimineaţa de un poliţist, în timpul unui control.

În rucsac, anchetatorii au găsit un bilet de tren care arată că a urcat la Chambéry, în estul Franţei şi a trecut pe la Torino, după care a ajuns noaptea la Milano, scrie presa germană.
Poliţia germană vrea de asemenea să afle dacă arma folosită la Milano este cea cu care a fost omorât şoferul polonez al camionului luni, la Berlin.

Tunisianul a furat camionul și a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din BErlin, omorând 12 persoane şi rănind alte 50.
”Autorităţile germane depun eforturi să dea asigurări unei opinii publice îngrijorate după atentat – care a scos la lumină importante lacune în dispozitivul antiterorist al ţării. Totuși, pericolul terorist rămâne”, a avertizat cancelarul Angela Merkel.

”Vom examina în mod intensiv ceea ce trebuie să se schimbe în arsenalul măsurilor de care dispune statul german”, a promis ea.
Este vorba despre determinarea modului cum să fie supravegheate mai bine persoane periculoase şi cum să fie expulzate mai rapid. Anis Amri era azilant, iar cererea i-a fost respinsă.