Confidenţialitate

Austria vrea un nou calendar pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen | AUDIO

Austria nu s-a răzgândit în privința votului pentru aderarea României la Spațiul de liberă trecere – Schengen. Cancelarul Austriei nu a spus în mod direct dacă țara sa va vota împotriva aderării, însă a menționat că România și Bulgaria vor primi votul doar împreună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Avem nevoie de granițe eficiente; în acest moment avem o problemă de securitate” – a spus cancelarul Austriei, într-o conferință de presă care a avut loc la Viena, la finalul unor îndelungi discuții cu liderii Partidului Popular European – în frunte cu președintele Manfred Weber. Din delegație au făcut parte și europarlamentarii români Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan.

Karl Nehammer a mai spus că ministrul de Interne austric dorește un nou calendar pentru aderarea României și Bulgariei la Senghen, pentru primăvară.

Argumentul cancelarului austriac a fost cel legat de migranții care ajung ilegal în Austria, în număr de peste 75.000.

Cancelarului austriac a mai spus că România și Bulgaria vor primi votul împreună.

Pe de altă parte, liderul Manfred Weber a spus că PPE susține extinderea cu România, Bulgaria și Croația a spațiului Schengen.

Miniștrii de Justiție și Afaceri Interne decid joi dacă România, Bulgaria și Croația intră în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România va cere Consiliului JAI să voteze aderarea țării la Schengen, anunță Ciucă. „Blocarea noastră nu va aduce răspunsuri Austriei”