Confidenţialitate

AUR a anunțat că începe demersurile pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. Simion: „Îl vom demite pas cu pas” | AUDIO

Alianța pentru Unirea Românilor a început demersurile pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Potrivit Constituției, propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar liderul AUR, George Simion, a anunțat că primele semnături vor fi strânse chiar marți, cu ocazia audierii celor propuși de Nicolae Ciucă să-i fie miniștri într-un Guvern minoritar.

Dacă majoritatea parlamentarilor decide că șeful statului trebuie demis, după consultarea Curții Constituționale, se poate organiza referendum pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

„Noi îl vom demite pe Klaus Iohannis pas cu pas. Prima oară strângem semnăturile, inițiem procedura de demitere, votăm în plen, mergem la referendum și votăm, iar apoi vom organiza alegeri de președinte”, a spus George Simion luni, 1 noiembrie 2021.

„Fac apel la membrii tuturor partidelor politice, și la PSD și la PNl, cei care înțeleg ca necesitatea ca președintele să existe în țara asta, că până acum nu a existat, să ni se alăture la strângerea de semnături și să pună presiune de sus în jos pe parlamentarii lor”, a adăugat Simion.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Recent, și fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu crede că actualul președinte își va termina mandatul.

Întrebat despre eventuala suspendare a lui Klaus Iohannis, primvicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a precizat că decizia trebuie cântărită bine: „După ce nu avem Guvern, probabi că ar fi, din viziunea unora, necesar să nu avem nici președinte. Hai să-l vedem pe domnul Cioloș”.

„Să vină domnul Cioloș să susțină acest demers. În mod sigur vom face o ședință de urgență a Consiliului Politic Național să clarificăm punctul de vedere al PSD. Noi vrem să cântărim foarte bine acest demers pentru că am mai făcut două de acest tip și care nu au fost încununate de succes”, a dăugat Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Școala începe pe 8 noiembrie. Tezele se pot susține începând cu 6 decembrie