Orban, despre recursul compensatoriu: Vom lua toate măsurile necesare pentru abrogare | AUDIO

Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Clarificarea vine în contextul în care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că abrogarea imediată a Legii, fără o analiză, ar duce la efecte colaterale severe.

“Am văzut anumite preluări în presă legate de declarațiile colegului nostru și aș vrea să spulber orice fel de îndoială privind programul de guvernare al PNL în domeniul justiției, referitor la recursul compensatoriu. Printre obiectivele specifice sunt numărate revizuirea legislației privind regimul eliberărilor condiționate, respectiv recursul compensatoriu și întărirea capacității instituțiilor de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea infracționalității. De asemenea, la măsuri urgente se află avizarea proiectului de lege pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu și consolidarea serviciului de probațiune pentru monitorizarea condamnaților eliberați condiționat”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS