Confidenţialitate

Au fost suspendați din funcții managerii de la Spitalul Bagdasar Arseni și de la Institutul Oncologic “Alexandru Trestioreanu “

Ministerul Sănătăţii a decis să îi suspende din funcșii pe cei doi manageri de spitale, după ce au fost arestați preventiv. Bogdan Păltineanu şi Dan Nicolae Straja sunt arestați preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită. Ei ar fi primit bani pentru favorizarea nor contracte de achiziții.

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, Bogdan Păltineanu este acuzat că anul trecut, pe când conducea Institutul Ana Aslan ar fi încasat, de la reprezentanții a două firme, peste 73 de mii de euro și aproape 19 mii de lei. Sumele reprezentau un comision de 10 la sută din valoarea contractelor pe care cele două societăți le-au încheiat cu Institutul Ana Aslan.

Procurorii spun că Bogdan Păltineanu primea mita ascunsă în reviste. Reprezentantul firmei urca în mașina lui Bogdan Păltineanu și ascundea revista sub scaunul de lângă șofer. Cu altă ocazie, managerul Institutului Ana Aslan a primit revista cu bani în sacoșa de cumpărături sau direct la el acasă. După prima tranșă de peste 26 de mii de euro, a insistat să primească banii lunar sau odată la două luni, dar să fie sume mai mici, ca să nu bată la ochi.

La fel proceda și managerul Institutului Oncologic din București, Dan Straja, care ar fi luat mită aproape 96 de mii de euro. Banii erau ascunși în reviste, iar predarea lor se făcea în mașină și chiar în biroul său de la Institut. Dan Straja și reprezentantul firmelor comunicau prin bilețele. Mita era scrisă pe postit-uri de culoare galbenă, care ulterior au fost rupte, spun procurorii.Managerul Institutului Oncologic a negat însă că a luat mită