Confidenţialitate

Au fost prinşi doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner | AUDIO

Au fost prinşi doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner.

Ei au fost depistaţi în Marea Britanie, după cum anunţă Poliţia Română, la scurt timp după ce presupușii criminali au fost dați în urmărire internațională.

Potrivit unor surse judiciare, unul a fost prins în Irlanda de Nord, iar altul în Scoţia. Cei 3 suspecți au fost arestați preventiv în lipsă, fiind acuzaţi de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Inițial, judecătorii stabiliseră pentru 22 noiembrie termenul de judecată, pentru a fi îndeplinită procedura de citare a inculpaţilor.

Însă, în noaptea de sâmbătă spre duminică au judecat cauza și au emis mandatele de arestare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile au localizat pe teritoriul regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani.

Potrivit datelor furnizate anterior de Politie, putem deduce ca cei doi suspecti care au fost prinsi sunt  Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă, ambii fiind născuţi în anul 1988. Ei sunt din comuna Zăval, judetul DOLJ. Poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celui de-al treilea suspect.

Acțiunea s-a desfășurat cu ajutorul autorităților din Ungaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și din Republica Irlanda.

Cei trei bărbați bănuiți că ar fi autorii jafului de pe strada Moldoveanu din Sibiu, în urma căruia un om de afaceri a murit, sunt Cosmin Costinel Zuleam, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae.

Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă şi mandate internaţionale de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată.

Omul de afaceri sibian a murit la spital, după ce în noaptea de 6 noiembrie, infractori au intrat în casa în care locuia, l-au agresat și i-au amenințat fiica, apoi au plecat cu ceasuri în valoare de 200.000 de euro.

Foto: Poliția Română